MIKS SHREK 3 PITÄIS PYYHKIÄ HISTORIANKIRJOISTA 
 
Viimesen noin viidenkymmenen vuoden aikana elokuva on kasvanut johtavaksi visuaalisen tarinankerronnan muodoksi, ja kuten joka alalla myös elokuvabisneksessä kiistellään kovasti digitaalinen vs. filmi, alastomuus vs. enemmän alastomuutta sekä green screen vs oikea leffasetti.  Toki vois tällä nykyisellä digiajalla argumentoida että videopelit on ottamassa vähintääki kovaa kiinni ellei yksittäisissä teoksissa ole jopa mennyt ohi visuaalisessa sekä varsinkin interaktiivisessa tarinankerronnassa. Mut täl kirjotuksella en ota kantaa mihinkään noista ylläolevista pointeista, keskityn vain ja ainoastaan tähän: Miksi Shrek 3 on helposti huonoin Shrek-elokuva ja sen olemassaolo pitäs kokonaan unohtaa. 
 
EKA POINTTI: HAHMOT. NIITÄ ON IHAN. LIIAN. MONTA. Ekassa Shrekissä pidettii homma simppelinä, mukana oli Shrek, Aasi ja Fiona, ja homma toimi, jokasta hahmoa pystyttiin alustamaan riittävästi ja kaikilla oli  sopivasti ruutuaikaa. No tokassa mentii vähä pidemmälle, mukaan tuli saapasjalkakissa, Fionan vanhemmat sekä tottakai Prinssi Uljas ja Hyvä Haltiatar, joo vähä enemmän mut pysyy viel hahmot hanskassa. Kolmannessa sitte (voi luoja) mukaan tulee prinsessat, Artturi ja Merlin, mistä yksikään ei oo tarinallisesti relevantti hahmo enkä mä pystyis ees kertomaan yhtäkään asiaa mitä nää hahmot teki Tiiättekö mikä pilas vuoden 2007 SpiderMan 3 leffan? Liian monta hahmoa. Tiiättekö mikä pilas Suicide Squadin? Liian. Monta. Hahmoa. 
 
Toka pointti: Pahikset. Jokanen elokuva ansaitsee hyvän pahiksen. Suurin osa varmaan muistaa ekan Shrekin pahiksen, Lordi Farquaardin, joka oli karismaattinen, koominen ja kaikinpuolin mainio pahis. Tokassakin Shrekissä oli mainiot pahikset, Hyvä Haltiatar hyvän biisinsä kanssa ja hänen rassukka apulainen/poika Prinssi Uljas joka täydens elokuvan pääpahista todella mainiosti! Shrek kolmannessa sitte, kuka ees muistaa koko elokuvan pahiksen?? Nii-i, eiks oo vaikeeta muistaa? No se johtuu vain ja ainoastaan siitä ETTÄ SE PAHIS OLI TAAS PRINSSI ULJAS! eli tekijät oli niin laiskoja että ne kierrätti shrek kakkosen heikomman pahiksen, ja teki siitä pääpahiksen Shrek kolmoseen!! Kamalaa. Ja ennenku ees alotan Shrek nelosesta puhumaan, ni moni varmaan pohdiskelee et ”tekikö ne shrek nelosenki” Kyllä teki. ja se on mahtava. Arvatkaa kuka siinä oli pahiksena, varmaan sen muistat, sehän oli Tittelintuure, kokonaisvaltanen, vähän outo, ja mainolla huumorintajulla varustettu mahtava pahis, ja ylipääsä iha eri tasolla kun laiskasti kierrätetty mitäänsanomaton Prinssi Uljas. 

 

KOLMAS POINTTI: SHREK KOLME ON TURHA JA TARPEETON. Kerrataas mitä shrek elokuvissa tapahtui. Ekassa elokuvassa tutustutaan tähän mahtavaan hahmoon ja maailmaan, Shrek kakkosessa maailmaan syvennytään enemmän ja hahmot saa lisää lihaa luiden ympärille. Shrek kolmosen pointti tais sit olla shrekin vauvat? Se tais tosiaan jäädä shrek kolmosesta käteen, ne vauvat.  Mut arvatkaa mitä!! Shrek Ja ikuinen onni (Shrek 4) alkaa 10 minuutin montaasilla niistä vauvoista!! Eli Shrek kolmosta ei tarvitse ees kattoo!! se on ihan turha, koska nelonen alkaa periaatteessa kertauksella missä koko kolmonen käydään läpi, eli tekijätkin periaatteessa on tajunnu että Shrek kolme pitäs pyyhkiä Shrek kanoonista pois!  
 
Josta päästäänkin sitten mun huolellisesti ja tarkkaan suunnittelemaan Shrek-katsomisjärjestykseen™ Tietenkin alotetaan ekalla shrekillä, josta siirrytään tokaan jonka jälkeen kolmonen skipataan ihan täysin ja siirrytään suoraan Shrek 4 elokuvaan, ja tärkeää tai juurikaan edes mielenkiintosta ei menetetä.  
 
Ylläoleva järjestys on myös sattumoisin oma Shrek paremmuusjärjestys, ja toivon että voisin ja parhaanimukaan yritän kokoajan unohtaa koko shrek kolmosen olemassaolon. Ja mun vika ja mahdollisesti naula-arkkuun tasoinen pointti on tämä: Arvatkaa mikä muu ei noteeraa Shrek kolmosen tapahtumia? Shrek 4!!! yksikään hahmoista ei muistele kolmannen elokuvan tapahtumia tai hahmoja, eikä sitä noteerata muutenkaan millään tavalla koko elokuvassa. Koko Shrek kolmoselle ei ole mitään tarkoitusta. 
 
Ja mua vähän ärsyttää kuinka aliarvostettu Shrek 4 on. Mutta älkääs huoliko ihmiset, tunnelin päässä on valoa! Dreamworks ilmotti et Shrek 5 on tulossa jossainvaihees vuonna 2019, ja kuulemma ”keksii Shrek-pyörän uudelleen”. Joulu- ja halloweenspesiaaleja en ees noteerannut, koska ne nyt on sellaisia juhlahassutteluja ja ne eivät kuulu Shrekin pääjuoneen millään tavalla.      
 
-Micke-